Arnold Bennet-Frittata met Emmentaler-Waldorfsalade

Arnold Bennet-Frittata met Emmentaler-Waldorfsalade

Een hele boterham, die titel. En dan hoort er eigenlijk nog een focaccia bij, maar zoals gewoonlijk laat ik het brood voor wat het is.

Dit recept is gebaseerd op eentje uit Jamie in 15 Minuten. In Jamie’s Amerika zag ik al eens een versie van de deze beroemde omelet passeren; hij noemt zijn interpretatie daar een omelet Gordon Bennett. Blijkbaar was Arnold Bennett een schrijver die dit gerecht altijd wilde eten in het Savoy Hotel. Oorspronkelijk wordt ze met gerookte schelvis gemaakt, maar Jamie kan het ook met makreel, forel of paling.

Ik deed het dan weer met gerookte heilbot. Lekker spannend.

Arnold Bennet-Frittata met Emmentaler-Waldorfsalade
 
Auteur: 
Soort Recept: omelet
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 150g gerookte heilbot van heel goede kwaliteit
  • 4 eieren
  • 3 lente uitjes
  • enkele takjes munt
  • een kopje diepvrieserwtjes
  • olijfolie om te bakken
  • Parmesan van het blok
  • 1 Jonagold
  • 1 bio citroen
  • 35g gepelde walnoten
  • een zakje waterkers
  • olijfolie voor salades
  • Emmentaler van het blok
Zo maak je het
  1. Zet een ovenbestendige antikleefpan op een matig vuurtje en draai de grill op de hoogste stand.
  2. We klutsen de eieren in een mengkom en kruiden af met wat peper en zout.
  3. De lente-uitjes en muntblaadjes gaan we wassen en fijn snijden. Ze mogen samen met de erwtjes bij het eiermengsel.
  4. We zetten het vuur onder de pan wat hoger en we doen er een lepeltje olie in. Als die warm is mag het eimengsel erbij.
  5. Dat gaan we af en toe wat roeren tot het begint te stollen.
  6. Op dat moment mogen de sneetjes gerookte heilbot erbij.
  7. We raspen er nog een fijn laagje Parmesan over en zetten de pan 5 minuten onder de grill of tot ze netjes gestold is.
  8. We wassen ondertussen de appel en raspen hem in een slakom.
  9. We persen het sap van een halve citroen erover.
  10. Ook de waterkers gaan we snel spoelen en even drogen. Die mag dan ook in de slakom, samen met de walnoten waar we even doorgehakt hebben.
  11. We brengen onze salade op smaak met een scheutje olijfolie en wat peper en zout.
  12. Als finishing touch schaven we er wat van die heerlijke Emmental over.

 

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+