Avocadosalade met Chorizo en Grijze Garnalen

Avocadosalade met Chorizo en Grijze Garnalen

avocadosalade-met-chorizo-en-garnalen

Zoals altijd loont het de moeite om verse, ongepelde, garnalen aan te schaffen voor deze salade. Hou je ver weg van die uit een pakje, want die lijken nergens op.

Koop geen te pikante chorizo, want dan zal de smaak van de garnalen wat verloren gaan.

Alvast smakelijk!

Avocadosalade met Chorizo en Grijze Garnalen
 
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 100g rucola
  • 100g walnotenpitten
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 citroen
  • olijfolie om te bakken
  • 200g milde chorizo
  • 1 kleine rode ui
  • 1el verse bieslook
  • 2 lente uitjes
  • 200g handgepelde garnalen
Zo maak je het
  1. We beginnen met de rucola te wassen en droog te zwieren. Doe hem in een grote slakom.
  2. De chorizo mag ontveld worden, waarna we hem in blokjes snijden. Die bakken we krokant in een antikleefpan met een lepeltje olijfolie.
  3. Als de blokjes klaar zijn mogen ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  4. De ui gaan we pellen en in flinterdunne plakjes snijden.
  5. De lente ui gaan we spoelen en we snijden het groene gedeelte in dunne ringetjes. Het witte stukje gaan we niet gebruiken.
  6. We verwijderen het vruchtvlees van de avocado's en snijden het in plakjes. Besprenkel even met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  7. De bieslook gaan we even spoelen en in fijne ringetjes snijden. Je hebt ongeveer een eetlepel nodig.
  8. We gaan alle groenten mengen met de rucola in de slakom.
  9. De noten gaan we snel wat hakken en in bij de groenten kieperen.
  10. De garnalen mogen dan toegevoegd worden en we kruiden af met peper en zout en we knijpen er nog wat citroensap over uit. Zet goed door elkaar.
  11. Serveer in diepe borden en lepel er de blokjes chorizo over, samen met wat van de bakolie.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+