Avocadosalade met Chorizo

Avocadosalade met Chorizo

salade met avocado en chorizo

Dit is een salade die niet echt aan de magere kant is, door de aanwezigheid van de gebakken chorizo. Het gerecht bevat wel veel interessante smaken en die lopen lekker in elkaar over dankzij de dressing.

Voor 4, klaar in 25 minuten

  • 150g chorizo in dunne plakjes
  • 250g kerstomaatjes
  • 2 avocado’s
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • 1/2 ciabatta (die mag gerust al een paar dagen oud zijn)
  • 1 krop sla

Was de sla en zwier hem droog. Spoel en halveer de tomaatjes. Schil en snij de avocado’s in blokjes. Deze kan je best een beetje besprenkelen met citroensap, zo vermijd je verkleuring.

Ontdoe de ciabatta van de korsten en snij in dobbelstenen. Ik heb croutons graag wat groter, dus ik snij ze nogal ruim. Bak de blokjes bruin in wat olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.

Verwarm in dezelfde pan, zonder vetstof, de plakjes chorizo 2 minuten en doe dan de kerstomaatjes erbij. Laat alles nog een paar minuten op het vuur staan, tot de tomaten lekker zacht zijn.

Maak de sla aan met de rest van de olijfolie en de balsamico. Meng de avocado’s, chorizo en tomaatjes erronder, strooi de croutons errover en serveer.

Libelle Lekker mei 2011

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+