Bistro Bis, Tongeren [Revisited]

Bistro Bis, Tongeren [Revisited]

Ik denk dat het de derde of vierde keer was dat ik de trap opliep naar Bistro Bis in Tongeren, boven restaurant Magis. Voor alle achtergrondinfo verwijs ik graag naar mijn vorige post.

Deze keer kwam ik aanzetten met een vast kliekje waarmee ik al eens een spannend resto pleeg te bezoeken. Zo gingen we laatst naar het vernieuwde Veranda en vertelden ze me daar toch niet dat ze nog nooit bij de Bis geweest waren. Daar moesten we snel verandering in brengen, leek me. Zo gezegd zo gedaan.

Het concept van chef Johan Haiverlain en zijn kompanen is nog steeds hetzelfde als de vorige keer: rechttoe, rechtaan keuken met vlotte bediening en de nodige punch. Er klonk rock door de boxen en dat we dat ook op de borden zouden krijgen, was waar we op rekenden en wat we ook kregen.

Die maandagavond konden we kiezen uit de “Small Bis” (3 gangen, te kiezen uit het menu, aan € 37) en de “Big Bis” (sharing formule volgens selectie van de keuken met keuze van nagerecht van de kaart, aan € 49). En omdat we grote jongens zijn, lieten we ons verrassen met een “Big Bis”.

Aperitief kies je nog steeds van het krijtbord alwaar ik de Bzart Lambiek gespot had: een prachtige Lambiek van Oud Beersel. Eens wat anders dan de traditionele schuimwijnen. Over schuimwijn gesproken: mijn gezelschap was zeer te spreken over de rosé van Optimbulles. Made in Limburg en dat proef je.

Over naar waarvoor we gekomen waren: the food!

Bistro Bis, zuurdesembrood

Huisbereid zuurdesembrood met oa olijven, geserveerd met hummus.

Bistro Bis, Tongeren - Wulken

Wulken. De grootste exemplaren die ik ooit gezien heb.  😱

Bistro Bis, Tongeren - charcuterie

Charcuterie bordje met Pata Negra, gerookte eend & Morelli.

Bistro Bis,Tongeren - octopus

Octopus, gegaard in bruin bier.

Bistro Bis,Tongeren - huisgerookte zalm

Huisgerookte zalm met komkommer, citrus en dille.

Bistro Bis,Tongeren - buratta

Coeur de Boeuf met buratta en tuinbonen.

Bistro Bis,Tongeren - forel

Forel, rode biet en basilicum.

Bistro Bis,Tongeren - Sauvignon

Volgens onze deskundige wijnkenner Filip Salmon“een van de beste sauvignon blancs ever gedronken!” 

Bistro Bis, Tongeren - Battonetta

Battonetta met gepekelde groenten.

Bistro Bis, Tongeren - scheermes

Scheermessen met Chorizo en koriander.

Bistro Bis, Tongeren - pladijs

Catch of the day: pladijs.

Bistro Bis, Tongeren - lam

Lam met snijbiet, rode peper en munt.

Bistro Bis, Tongeren - dessert

Citroentaart met ijs van tijm. Lekker, maar dat kan je wel zien aan de foto.

Dat het een meer dan geslaagde avond was en dat ik nu al uitkijk naar de volgende keer. De keuken van chef Johan is er eentje om te watertanden: goed op smaak, pittig en verrassend. En dat alles voor een meer dan zacht prijsje. Nog steeds een van mijn absolute favorieten.

Bistro Bis

Hemelingenstraat 23, 3700 Tongeren

+32 12 74 34 66

 www.bistrobis.be

 

Bistro Bis is nu ook te boeken met de nieuwe Resengo-bon.
(Disclaimer: Resengo was zo vriendelijk om ons een Resengo-bon te schenken in ruil voor een review. De restaurantkeuze en deze review zijn 100% onafhankelijk.)
 

Leave a reply