Bloemkool Curry

Bloemkool Curry

Een lekkere curry hoeft niet steeds met vlees of vis te zijn. Er bestaan ook heerlijke vegetarische recepten, waarvan dit er eentje is.

Je kan hem maken met eender welke currypasta, maar ik gebruik er een overschotje van mijn tikka massala pasta voor. Zo’n potje is altijd teveel voor een gerecht, dus plan ik de week erna meestal nog een soort curry zodat ik het kan op gebruiken. ‘t Is dat ik het ook zo lekker vind, natuurlijk.

Smakelijk!

bloemkoolcurry

 

bloemkool-curry

Bloemkool Curry
 
Auteur: 
Soort Recept: vegetarisch,indisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 1 bloemkool
  • een blik tomatenstukjes van 400g
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gember van +/- 2cm
  • 1el tomatenpuree
  • 1el currypasta (bvb. tikka masala pasta)
  • ½kl kurkuma poeder
  • ½kl gemalen komijn
  • een mespunt cayennepeper
  • 4dl kokosmelk
  • 1 bosje koriander
  • een limoen
  • olijfolie om te bakken
Zo maak je het
  1. We snijden de bladeren van de bloemkool en portioneren ze in in kleine roosjes, die we spoelen onder stromend water. Alle aarde moet eraf!
  2. Gaar de roosjes in kokend water met de kurkuma en een snuf zout. Ze moeten beetgaar zijn: liever nog wat harder dan te ver.
  3. We giet ze af en we spoelen ze onder koud water, waarna ze mogen uitlekken.
  4. We pellen en snipperen de ui en de knoflook.
  5. De gember gaan we schillen en in dunne schijfjes snijden.
  6. Verwarm een lepel olijfolie in een braadpan en stoof hierin de gember, de look en de ui zachtjes aan tot ze goudbruin zijn.
  7. We voegen dan de komijn, de currypasta en de tomatenpuree toe, roeren goed en laten dit nog een minuutje bakken op een zacht vuurtje.
  8. Daarna mogen de tomaten erbij. We laten het mengsel een vijftal minuutjes stoven en voegen dan de kokosmelk en de cayennepeper toe. Dit laten we rustig sudderen tot de saus wat is ingedikt.
  9. Dan mogen de bloemkoolroosjes erbij en die laten we nog 3 tot 5 minuten mee pruttelen. Check even de garing voor je de pan van het vuur haalt.
  10. We kruiden de curry af met peper en zout en het sap van een halve limoen. Proef en voeg indien nodig nog extra toe.
  11. Serveer de curry op een bodempje basmati met lekker veel vers gesneden korianderblaadjes.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+