Boekweit Noedels met Scampi en Look

Boekweit Noedels met Scampi en Look

soba-noedels-met-scampi

Gisteren zetten we de streetfood trend al in met onze wraps. Vandaag gaan we verder met de wok.

Geen typische granen- of rijstnoedels, maar 100% boekweitnooedels. Dit is dus helemaal glutenvrij en Voedselzandloper proof. De noedels zijn te koop in de bio winkel en je hebt ze ook met een smaakje, zoals bijvoorbeeld pompoen en zoete aardappel.

Ze gaan wel snel kleven, dus kook ze in een hele grote kom en spoel ze goed onder koud water. Nadien doe ik ze beetje bij beetje in de wok.

Alvast smakelijk!

boekweit-noedels

wok-met-scampis

wok-met-scampi

noedels-met-scampis

noedels-met-scampi

Boekweit Noedels met Scampi en Look
 
Auteur: 
Soort Recept: vis,wok,glutenvrij,voedselzandloper
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • een pak soba boekweit noedels (200g)
  • 20 scampi, zonder pantser en zonder darmkanaal
  • een sjalotje
  • 2 tenen look
  • 250g kastanje champignons
  • een halve rode peper
  • een handje verse koriander
  • een pijpajuin
  • een centimeter verse gember
  • een limoen
  • chilisaus
  • wok- of arachideolie
  • sojasaus
Zo maak je het
  1. We maken alle ingrediënten klaar, zodat we niets meer hoeven te prepareren terwijl we wokken.
  2. Ik gebruik diepvriesscampi en die gaan zonder te ontdooien een kleine tiental minuten in de oven op het programma "diepvriesproducten". Dat is een combinatie tussen hete lucht warmte, gril en onderwarmte op een temperatuur van 220° C. Vroeger liet ik ze ontdooien onder lopend water, depte ik ze droog en wokte ik ze eerst gaar vooraleer ik aan de groenten begon.
  3. We wassen de pijpajuin en snijden het groene gedeelte in ringetjes.
  4. We snijden de peper in fijne ringetjes.
  5. De champignons maken we proper met een borsteltje of met een stukje keukenpapier. Daarna snijden we ze in kwarten.
  6. De gember gaan we raspen.
  7. De koriander gaan we wassen, drogen en fijnsnijden.
  8. De sjalot mag gepeld en gesnipperd worden, net zoals de teentjes look.
  9. Als de groenten voorbereid zijn, verwarmen we de wok voor op een hoog vuur. Eenmaal op temperatuur verwarmen we er een lepeltje wok- of arachideolie in.
  10. Hierin roerbakken we een drietal minuten sjalot, look en gember.
  11. Daarna mag het vuur iets lager en doen we de champignons erbij. Die gaan we een 5 à 7 minuten roerbakken tot ze gaar zijn.
  12. Daarna doen we de noedels er beetje bij beetje bij.
  13. Vervolgens ook de scampi, de lente ui en de koriander.
  14. Werk naar smaak af met wat peper, een scheut soyasaus en chilisaus.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+