Courgettequiche

Courgettequiche

courgettequiche2

In een van mijn vorige posts had ik het er al over dat je dezer dagen flink je best moet doen om van je courgettes af te geraken. Ik zal er vandaag nog een s een receptje tegenaan gooien. Kwestie van een beetje af te wisselen. En zo’n quichke… dat gaat er altijd wel in, niet?

Alvast smakelijk!

courgettequiche

Courgettequiche
 
Auteur: 
Soort Recept: vegetarisch,quiche
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • een pak bladerdeeg
  • 1 rode ui
  • olijfolie om te bakken
  • 2 relatief grote courgettes
  • 175g geraspte kaas (geitenkaas gaat best bij courgettes)
  • een klein bosje verse basilicum
  • 3 bio eieren
  • 3dl soja melk
Zo maak je het
  1. Verwarm je oven voor op 200°C hete lucht.
  2. Rol het deeg uit en beleg er een quiche- of taartvorm mee. Prik er gaatjes in, leg er een bakpapier in en vul hem op met bvb. gedroogde bonen of rijst. We bakken de bodem blind in 25 minuten.
  3. Intussen pellen en snipperen we de ui, waarna we hem aanfruiten in een lepeltje olijfolie.
  4. De courgettes gaan we wassen en in schijfjes snijden. We voegen ze toe aan de ui en we bakken ze nog eens een vijftal minuten smaen.
  5. Was het basilicum en snij het in reepjes.
  6. Als de bodem klaar is scheppen we de courgettes erin en we stooien er het basilicum en het grootste deel van de kaas erover.
  7. We kloppen de eieren los met de melk en wat zout en peper. Dat mengsel mag bij de courgettes.
  8. We strooien er tenslotte de rest van de kaas over.
  9. De oven mag op stand 180°C en de quiche mag er zo'n 40 minuten in.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+