Couscous Tricolore

Couscous Tricolore

couscous tricolore

Ik denk dat dit het snelste gerecht is dat ik al heb klaar gemaakt én ook nog op tafel heb durven zetten. Het is zeker de moeite om eens te proberen maar je moet echt wel lekkere buffelmozzarella gaan kopen en niet van die goedkope. Je kan het serveren als bijgerecht, maar het is eigenlijk een volwaardige, vegetarische maaltijd.

Voor 4, klaar in 15 minuten

  • 200g couscous
  • 4dl groentebouillon
  • 250g kerstomaatjes
  • 2 avocado’s
  • 150g buffelmozzarella
  • een handje bladpeterselie of rucola
  • 1 opgehoopte el pesto
  • 1 el limoen- of citroensap
  • 3 el olijfolie van goede kwaliteit

Doe de couscous in een diepe kom en giet er de kokende bouillon over. Dek af en laat 3 minuten wellen.

Vermeng de pesto met het citroen- of limoensap en de olijfolie tot een homogeen geheel. Maak de couscous los met een vork en vermeng ze met deze dressing.

Spoel de tomaatjes en halveer ze. Schil, ontpit en snij de avocado’s in blokjes. Vermeng alles met de couscous.

Snij vervolgens de mozzarella in sneetjes en kruid hem een beetje af met wat peper en een weinig zout. Schuif de sneetjes tussen de bovenste laag couscous en bestrooi het gerecht met platte peterselie of rucola.

Serveer lauw.

Libelle Lekker juni 2011

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+