Crostini met Provolone en Gerookt Spek

Crostini met Provolone en Gerookt Spek

crostini-met-provolone-en-spek

Ah crostini… ik blijf ermee aan de slag. Ze zijn meestal snel klaar en ze gaan vlotjes binnen. De klassiekers raken we ook wel eens beu, dus probeer ik regelmatig een nieuwe. Dat kon je hier al lezen.

Deze variant is de simpelste die ik al maakte, maar ik vond hem alvast lekker. Als je hem serveert naast eentje die er fancy uitziet heb je een ideale combinatie. Hij staat of valt wel met de kwaliteit van de producten. Er is niet veel voor nodig, dus bespaar er zeker niet op.

Eigenlijk is het een soort croque monsieur op een fancy toastje.

Alvast smakelijk!

ciabatta

 

crostini

 

provolone

 

spek-uit-de-oven

 

crostini-met-provolone-en-bacon

 

crostinis-met-provolone-en-spek

 

Crostini met Provolone en Gerookt Spek
 
Auteur: 
Soort Recept: aperitiefhapje
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • een ciabatta
  • 15 sneetjes dun gesneden gerookt spek (bio) of pancetta
  • 15 sneetjes pikante kaas, zoals Provolone
  • een teentje knoflook
  • je beste olijfolie
Zo maak je het
  1. Het spek of pancetta gaan we krokant afbakken. Ik doe dat in de oven: een 8-tal minuten hete lucht op 200°C. Het kan verschillen van oven tot oven, dus hou het een beetje in het oog.
  2. Laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.
  3. Neem de ciabatta en snij hem in dunne sneetjes. We maken 15 crostini, maar uit een normale ciabatta kan je er zeker een 20-tal halen.
  4. Steek de crostini even onder de grill of in de toaster.
  5. Strijk de warme broodjes in met een half teentje knoflook en druppel er wat goede olijfolie over.
  6. Snij dunne plakjes van de kaas, die net op een crostini passen en beleg er de toastjes mee.
  7. Leg op de kaas een plakje van het spek.

 

Leave a reply