Basmati met Paddestoelen en een Eitje
Auteur: 
 
Boodschappenlijstje
  • 100g basmati rijst
  • 200ml groentenbouillon
  • 2 eieren
  • 500g paddenstoelen
  • 1 kleine rode ui
  • olijfolie om te bakken
  • 1 teentje look
  • 2el soja room
  • een paar takjes gehakte (platte) peterselie
  • 1tl gedroogde oregano
Zo maak je het
  1. Zet een grote antikleefpan met een eetlepel olijfolie op een matig vuurtje.
  2. We pellen en snipperen de rode ui.
  3. De ui mag in de pan, als de olie warm is.
  4. Hierbij persen we de teen look. Dat kan gerust met schil en al.
  5. Als de ui glazig is, mag de rijst erbij. Die laten we een paar minuutjes meebakken terwijl we roeren.
  6. We doen er 150ml van de bouillon bij, leggen het deksel erop en laten de rijst garen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Ondertussen maken we de paddestoelen schoon en snijden we die in schijfjes.
  8. Kijk na 10 minuten de rijst na en voeg indien nodig nog bouillon toe.
  9. Als de rijst gaar is, mogen de paddestoelen erbij. We laten het mengsel 5 minuutjes sudderen.
  10. Terwijl bakken we in een andere pan 2 spiegeleitjes. Let erop dat de dooier lopend blijft, zoals het hoort. Dit gaat het gerecht extra smeuïg maken op het bord.
  11. Als de paddestoelen gaar zijn mag de pan van het vuur en voegen we de room toe, samen met de oregano en de peterselie. We kruiden af met peper en zout, naar smaak.
  12. Neem een bord en serveer de rijst met het eitje erop.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/veggie-basmati-met-paddestoelen-en-een-eitje.html