175g vegetarische wokreepjes, al dan niet van het merk Quorn
sojasaus
agavesiroop
arachideolie of een andere olie om in te wokken
2 preien
½ rode Spaanse peper
een stukje gember van ongeveer 2,5 cm
zoetzure chilisaus
200g boekweit noedels
Zo maak je het
We gaan eerst de blokjes marineren door ze te mengen met 3 eetlepels sojasaus en een flinke draai van de pepermolen. We zetten ze 30 minuten in de ijskast.
Kook de boekweitnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Ondertussen maken we de prei grondig schoon en snijden we hem in dunne ringetjes.
De Spaanse peper gaan we ontdoen van zaadlijsten en zaadjes. Hij mag eveneens in dunne ringetjes gesneden worden.
De gember gaan we schillen en in dunne plakjes snijden.
Als de blokjes 30 minuten gemarineerd hebben, gaan we ze aanbakken in een hete wok met een lepeltje arachideolie.
We houden de marinade apart, want die gaan we achteraf aan het gerecht toevoegen.
Als de buitenkant krokant is, mogen ze eruit. We zetten ze even aan de kant.
We doen opnieuw wat olie in de wok en daar gaan we dan de prei, peper en gember in roerbakken tot die beetgaar zijn. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag.
Als de groenten gaar zijn, mogen de blokjes er opnieuw bij, samen met de marinade en de noedels.
We kruiden af met een weinig zout en peper. Hier gaan we dan naar smaak nog wat chilisaus en eventueel nog wat sojasaus aan toevoegen.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/veggie-quorn-met-gember-spaanse-peper-en-prei.html