Uiensoep met Spek en Geuze Boon
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: soep
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Aantal Personen: 4
- 1,2 kg uien
- 2 middelgrote aardappelen
- 20cl Geuze Boon (of een andere lekkere Geuze)
- 400g gerookt spek, dik gesneden
- 100g geraspte Emmentaler
- 1l groentebouillon
- sojaboter om te bakken
- Pel en hak de uien en de aardappelen in grove stukken. Hou 1 ui apart.
- Neem een grote soepketel en stoof de uien aan in een lepeltje boter.
- Voeg de bouillon toe, samen met de Geuze.
- Breng alles aan de kook en laat 20 minuten zacht sudderen.
- Mix de soep fijn en kruid naar smaak met peper en weinig zout (we gaan nog spek toevoegen, dus weeg voorzichtig).
- Snipper de apart gehouden ui fijn en bak hem in een weinig boter.
- Als de ui gebakken is, bakken we in dezelfde pan het spek, dat we in blokjes gesneden hebben. Het is niet nodig om er extra boter aan toe te voegen.
- We serveren de soep met de spekblokjes, gebakken ui en een flinke hand geraspte Emmentaler.
- Je kan de soep eventueel nog even gratineren onder een hete grill.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/uiensoep-geuze-boon.html
3.1.09