In Frambozenbier Gemarineerde Zalm met Tuinkruiden en Ricotta
Auteur: Le Gourmand Belge
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Aantal Personen: 2
- 2 stukken zalmfilet (of zalmhaasje) van 150g
- 1dl olijfolie
- sap van ½ limoen
- 1 flesje frambozenbier (bvb. Lindemans Framboise)
- 75g ricotta
- 75g zure room
- 2el verse kruiden (basilicum, bieslook, kervel, dragon)
- Wrijf de zalm in met grof zeezout en peper.
- Meng bier, limoensap en olie voor de marinade, giet over de zalm en zet een nachtje in de ijskast.
- Gril de vis 20 minuten op aluminiumfolie onder gesloten deksel. Een Weber of zo'n groot groen ei is hiervoor natuurlijk ideaal.
- Ga goed te keer met vuurkruiden voor extra rooksmaak.
- Meng de ricotta met de zure room en de fijngesneden tuinkruiden en serveer dit naast de zalm.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/in-frambozenbier-gemarineerde-zalm-met-tuinkruiden-en-ricotta.html
3.2.1251