In Frambozenbier Gemarineerde Zalm met Tuinkruiden en Ricotta
Auteur: 
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • 2 stukken zalmfilet (of zalmhaasje) van 150g
  • 1dl olijfolie
  • sap van ½ limoen
  • 1 flesje frambozenbier (bvb. Lindemans Framboise)
  • 75g ricotta
  • 75g zure room
  • 2el verse kruiden (basilicum, bieslook, kervel, dragon)
Zo maak je het
  1. Wrijf de zalm in met grof zeezout en peper.
  2. Meng bier, limoensap en olie voor de marinade, giet over de zalm en zet een nachtje in de ijskast.
  3. Gril de vis 20 minuten op aluminiumfolie onder gesloten deksel. Een Weber of zo'n groot groen ei is hiervoor natuurlijk ideaal.
  4. Ga goed te keer met vuurkruiden voor extra rooksmaak.
  5. Meng de ricotta met de zure room en de fijngesneden tuinkruiden en serveer dit naast de zalm.
Recipe by Le Gourmand Belge at http://www.legourmandbelge.be/in-frambozenbier-gemarineerde-zalm-met-tuinkruiden-en-ricotta.html