Exotische Vegetarische Groentensoep
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: soep
Aantal Personen: 4
- 4 vegetarische schnitzels (bvb. Quorn)
- 200g sojascheuten
- 120g erwtjes (vriezer)
- 300g wortelen
- 300g courgettes
- 1 ui
- 2l groentenbouillon
- sojasaus
- olijfolie om te bakken
- Snipper de ui fijn.
- Schraap de wortelen en snij ze in dunne schijfjes.
- Was de courgettes en snij ze in fijne plakjes.
- Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel en stof er de ui in aan, samen met de wortelen.
- Giet er een halve liter groentenbouillon over en breng aan de kook. Leg het deksel erop en laat zo 5 minuten sudderen op een zachter vuurtje.
- We voegen dan de courgettes toe, samen met de erwtjes en de sojascheuten.
- Hierover gieten we de rest van de bouillon, samen met een flinke scheut sojasaus.
- We brengen alles weer aan de kook, dekken de boel af en laten zo 15 minuutjes zachtjes koken.
- Afkruiden doen we daarna nog met een klein beetje zout of sojasaus en wat peper naar smaak.
- Terwijl de soep kookt, bakken we de veggie schnitzels in een flinke scheut olijfolie.
- We snijden ze in stukjes en serveren ze in de kommetjes met soep.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/soep-exotische-vegetarische-groentensoep.html
3.1.09