Groentegratin met Eiermimosa
Auteur: 
Soort Recept: bijgerecht, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 4
 
Boodschappenlijstje
  • 500g sperziebonen
  • 500g gemengde champignons of andere paddestoelen
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen look
  • 3 eieren
  • 2el panko
  • Parmezaanse kaas van het blok
  • olijfolie om te bakken
  • soya boter om te bakken
Zo maak je het
  1. We beginnen met de eitjes hard te koken. Zet ze daarna apart tot we ze nodig hebben.
  2. De boontjes gaan we blancheren in kokend water. Als ze beetgaar zijn mogen ze afgegoten worden en rustig uitlekken.
  3. Terwijl maken we de champignons proper met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Snij de grootste exemplaren in twee.
  4. We gaan ze dan aanbakken in een pan met bruisende (soya)boter. Een beetje kruiden met peper mag. Zout laten we best achterwege omdat dit het vocht uit de paddestoelen haalt.
  5. De sjalotjes gaan we pellen en snipperen, net als de look.
  6. We gaan beiden even fruiten in een lepeltje olijfolie op een matig vuurtje.
  7. Als ze glazig zijn mogen de uitgelekte boontjes erbij. Die mogen even aanstoven en afgekruid worden met wat peper en zout.
  8. Hou terwijl de paddestoelen in het oog zodat die niet te gaar worden. Ze mogen bij de boontjes als die een paar minuutjes gestoofd zijn en de champignons beetgaar zijn.
  9. De groenten mogen dan in een ingeoliede ovenschaal.
  10. We gaan nu ook de gril even voorverwarmen.
  11. De eieren mogen ook gepeld. We gaan ze dan pletten in een kommetje en daar mag dan de panko (of gewoon paneermeel) bij, samen met een kleine hand geraspte Parmezaanse kaas.
  12. Dit mengsel verdelen we over de groenten vooraleer we die een 10-tal minuten onder de gril zetten.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/veggie-groentegratin-met-eiermimosa.html