Salade met Pompoen, Geitenkaas en Pistache-Basilicum Pesto
Auteur: 
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • een halve butternut pompoen
  • een halve krop sla
  • 2 geitenkaasjes, type crottin
  • 25g gepelde pistachenoten
  • ½ bosje basilicum
  • 20g parmezaanse kaas van het blok
  • 2el agavesiroop
  • 2el balsamicoazijn
  • olijfolie om te bakken
  • olijfolie voor salades
Zo maak je het
  1. We verwarmen de oven voor op 200°C hete lucht.
  2. We verwijderen de pitten van de pompoen en we schillen hem met een dunschiller. Daarna snijden we hem in even grote blokjes.
  3. Die mogen in een met olijfolie ingevette ovenschaal. We doen er de agavesiroop en de balsamico over en zetten de blokjes goed door elkaar. Die mogen dan 30 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.
  4. Terwijl gaan we de pistachenoten grof hakken met een mes.
  5. We halen de blaadjes baslicum van de takjes. We gaan ze snel even spoelen en droogdeppen alvorens we ze samen met de noten in een vijzel doen.
  6. We voegen een scheut olijfolie van goede kwaliteit toe en we raspen er de Parmezaanse kaas over. Dat gaan we tot een grove pasta stampen.
  7. Voeg olijfolie toe als de pasta te droog is en kruid af met peper en zout.
  8. De sla gaan we wassen en drogen, waarna we hem in kleinere stukken scheuren en verdelen over twee diepe borden.
  9. Als de pompoen gaar is, laten we de blokjes eventjes afkoelen tot ze lauw zijn. Daarna verdelen we die over de borden met sla.
  10. Hierop schikken we dan de kaasjes en we werken af met de pesto.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/salade-met-pompoen-geitenkaas-en-pistache-basilicum-pesto.html