We beginnen met de oven op 180°C hete lucht voor te verwarmen en de champignons proper te maken. Snij de grote exemplaren in twee.
De pompoen gaan we schillen en we verwijderen de pitten. We snijden hem vervolgens in blokjes ter grootte van de champignons.
Ook de knolselder en de paprika gaan we schillen en in dezelfde blokjes verdelen.
De aubergine snijden we overlangs en eveneens in dezelfde blokjes.
We pellen de look en snijden hem in dunne schijfjes.
We vermengen alle groenten samen met 2 eetlepels olijfolie en wat peper en zout in een bakblik. Dit mag een half uur in de oven of tot de groenten beetgaar zijn. Draai ze halverwege eens om.
Als de groenten gegaard zijn verdelen we ze over de borden en hierover verkruimelen we de feta. We persen er een halve citroen over en decoreren met enkele peterselieblaadjes.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/salade-met-geroosterde-groenten-en-feta.html