Crostini met Groene Asperges
Auteur: 
Soort Recept: aperitiefhapjes
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 4-6
 
Boodschappenlijstje
  • een bussel groene asperges
  • een klont soya boter
  • je beste olijfolie
  • een ciabatta om af te bakken
  • fleur de sel
Zo maak je het
  1. We starten met de asperges proper te maken: breek het harde onderste stuk eraf en spoel ze af in een vergiet.
  2. Daarna koken we ze een 4-tal minuten in ruim water.
  3. Leg ze meteen in ijswater of spoel ze af onder ijskoud stromend water, zodat ze zoveel mogelijk van hun kleur behouden.
  4. We houden de topjes apart en vijzeelen de steeltjes met een klont boter, een scheutje olijfolie en wat zeezout tot een smeerbare pasta. Je kan er naar smaak wat boter, zout of olie aan toevoegen totdat jouw smaak en structuur van voorkeur bereikt is.
  5. De ciabatta bakken we af in de oven, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Daarna snijden we hem in dunnen stukjes, die we dan nog heel even semi krokant afbakken in de oven.
  7. De stukjes brood besmeren we met een eetlepel van de aspergespread.
  8. Hierop leggen we de aspergetopjes.
  9. Afwerken kan met een klen beetje fleur de sel.
Recipe by Le Gourmand Belge at http://www.legourmandbelge.be/nog-meer-aperitiefhapjes-crostini-met-groene-asperges.html