Crostini met Provolone en Gerookt Spek
Auteur: 
Soort Recept: aperitiefhapje
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 6
 
Boodschappenlijstje
  • een ciabatta
  • 15 sneetjes dun gesneden gerookt spek (bio) of pancetta
  • 15 sneetjes pikante kaas, zoals Provolone
  • een teentje knoflook
  • je beste olijfolie
Zo maak je het
  1. Het spek of pancetta gaan we krokant afbakken. Ik doe dat in de oven: een 8-tal minuten hete lucht op 200°C. Het kan verschillen van oven tot oven, dus hou het een beetje in het oog.
  2. Laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.
  3. Neem de ciabatta en snij hem in dunne sneetjes. We maken 15 crostini, maar uit een normale ciabatta kan je er zeker een 20-tal halen.
  4. Steek de crostini even onder de grill of in de toaster.
  5. Strijk de warme broodjes in met een half teentje knoflook en druppel er wat goede olijfolie over.
  6. Snij dunne plakjes van de kaas, die net op een crostini passen en beleg er de toastjes mee.
  7. Leg op de kaas een plakje van het spek.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/crostini-met-provolone-en-gerookt-spek.html