6 sneetjes bruin brood naar keuze (bvb. zuurdesem) of genoeg voor 12 toastjes
je beste olijfolie
250g erwtjes uit de diepvries
een stuk Parmezaanse kaas
250g ricotta
een bakje tuinkers
een klein bosje vers munt
een teentje look
Zo maak je het
We beginnen met de erwtenspread. Daarvoor doen we de bevrozen erwten in een blender, samen met de muntblaadjes (eerst wassen!) en 2 handen geraspte Parmesan. Doe er een flinke scheut olijfolie en wat peper en zout bij. Mixen maar.
Als het een homogene massa geworden is, gaan we proeven en eventueel nog bijpeperen of wat met de zoutbus schudden.
Heb je moeite om het gemixt te krijgen, dan moet er nog wat olijfolie bij. Doe de olie er beetje per beetje erbij, zodat het mengsel niet te lopend wordt.
Als je tevreden bent met de smaak, zetten we de spread in de ijskast tot we hem nodig hebben.
We snijden 12 rechthoekige toastjes uit het brood. Maak ze niet te dik.
We gaan ze semi krokant afbakken onder de grill of in een broodrooster.
Nadien wrijven we ze in met een half teentje look (dat moet niet grondig, gewoon vlug even over gaan, zodat het aroma luchtig achterblijft) en sprenkelen we er wat van die goede olijfolie over.
Daarna smeren we er een laagje ricotta over.
Daarop mag dan de erwtenspread.
We werken af met wat tuinkers en Parmesan schaafsel
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/bruschette-met-erwten-en-ricotta.html