Zeewolf met Asperges en Vierge van Tomaat
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: vis,voedselzandloper
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Aantal Personen: 2
- een bussel verse witte asperges
- 2 zeewolf filets van +-/ 150g elk, zonder graten en zonder vel
- 2 goed rijpe tomaten
- ½ sjalotje
- 2el balsamico van goede kwaliteit
- olijfolie om te bakken
- olijfolie van topkwaliteit
- enkele korianderblaadjes
- Breng een kom water aan de kook om de tomaten te emonderen (pellen).
- Snij de tomaten kruiselings in met een scherp mesje en dompel ze 15 seconden onder in het kokende water. Leg ze daarna meteen in ijskoud water.
- Verwijder het vel, vocht en pitjes. We snijden ze vervolgens in blokjes.
- De tomaten kruiden we met peper en zout en we vermengen ze met de balsamico en het halve sjalotje dat we eerst fijngesnipperd hebben.
- De asperges gaan we schillen en we verwijderen het harde uiteinde. Ze mogen dan 8 minuten de steamer in of beetgaar gekookt worden in ruim water.
- De vis gaan we spoelen onder de kraan en goed droogdeppen. We kruiden met peper en zout.
- We bakken hem in een antikleefpan waarin we een lepeltje olie hebben verwarmd.
- Serveer de vis met de asperges en een flinke schep van de tomatenvierge. Werk af met enkele blaadjes koriander.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/zeewolf-met-asperges-en-vierge-van-tomaat.html
3.2.1230