100ml droge witte wijn, bij voorkeur iets fruitig zoals een Sauvignon
50ml lichte soya room
een ei
30g Parmezaanse kaas van het blok
olijfolie om te bakken
1kl zwarte peperkorrels
nootmuskaat
Zo maak je het
We beginnen met onze lasagnevellen: die moeten we voorkoken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als er op staat dat het niet nodig is moet je het zelf even uittesten hoe lang ze nodig hebben. Ze moeten beetgaar en flexibel worden.
Schrik ze achteraf even met koud water en laat ze uitlekken. Leg ze niet op elkaar, want dan worden ze een deegmassa. Apart drogen is dus de boodschap.
De asperges gaan we schillen zoals het hoort en de harde uiteindes afbreken.
De sjalot gaan we pellen en fijn snipperen. We doen die samen met de asperges, de wijn en de peperkorrels in een ovenschaal en stomen de asperges gaar in 8 minuten.
Als ze klaar zijn laten we de asperges uitlekken en gieten we het vocht uit de schotel door een zeef.
De oven gaan we verwarmen op grillstand.
We nemen dan 2 kleine ovenschaaltjes of een grote. Die mogen lichtjes ingevet worden met wat olijfolie.
We gaan dan onze rolletjes maken door een drietal asperges in een sneetje ham te rollen. Daarna rollen we dat in een lasagnevel. Dat hoeft niet strak te gebeuren.
De rolletjes mogen in de schaaltjes gelegd worden, met de naad naar beneden.
We beginnen aan de saus door de kervel te spoelen en te drogen. We mixen hem vervolgens fijn met het gezeefde kookvocht, de room, de geraspte Permezaan, een eidooier, wat nootmuskaat en peper en zout.
We overgieten de rolletjes met de saus en raspen er snel nog wat Parmesan over. Ze mogen dan een vijftal minuten onder de hete grill of tot ze goudbruin zijn.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/aspergerolletjes-uit-de-oven-met-kervelroomsaus.html