Avocadosalade met Chorizo en Grijze Garnalen
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Aantal Personen: 2-3
- 100g rucola
- 100g walnotenpitten
- 2 rijpe avocado's
- 1 citroen
- olijfolie om te bakken
- 200g milde chorizo
- 1 kleine rode ui
- 1el verse bieslook
- 2 lente uitjes
- 200g handgepelde garnalen
- We beginnen met de rucola te wassen en droog te zwieren. Doe hem in een grote slakom.
- De chorizo mag ontveld worden, waarna we hem in blokjes snijden. Die bakken we krokant in een antikleefpan met een lepeltje olijfolie.
- Als de blokjes klaar zijn mogen ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
- De ui gaan we pellen en in flinterdunne plakjes snijden.
- De lente ui gaan we spoelen en we snijden het groene gedeelte in dunne ringetjes. Het witte stukje gaan we niet gebruiken.
- We verwijderen het vruchtvlees van de avocado's en snijden het in plakjes. Besprenkel even met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.
- De bieslook gaan we even spoelen en in fijne ringetjes snijden. Je hebt ongeveer een eetlepel nodig.
- We gaan alle groenten mengen met de rucola in de slakom.
- De noten gaan we snel wat hakken en in bij de groenten kieperen.
- De garnalen mogen dan toegevoegd worden en we kruiden af met peper en zout en we knijpen er nog wat citroensap over uit. Zet goed door elkaar.
- Serveer in diepe borden en lepel er de blokjes chorizo over, samen met wat van de bakolie.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/avocadosalade-met-chorizo-en-grijze-garnalen.html
3.2.1251