100g gedroogde ham van goede kwaliteit (bv. San Daniele)
1 teentje knoflook
olijfolie van topkwaliteit
olijfolie om te bakken
balsamico van topkwaliteit
50ml groentebouillon
Zo maak je het
We pellen en snipperen de look, waarna we hem een tweetal minuten fruiten in een lepeltje olijfolie.
Blus af met wat balsamico en de groentebouillon.
Dit laten we een 20 à 25 minuten inkoken tot het een gebonden sausje is. Eventueel kan je wat maïszetmeel gebruiken om het doen vooruit te gaan, maar ik heb het niet gebruikt.
Laat de saus afkoelen.
We maken de knollen venkel schoon en we gaan ze halveren. Het harde gedeelte mag verwijderd worden. Een helft snijden we in dunne plakjes en de andere in dunne reepjes.
De nectarines spoelen we even onder de kraan waarna we ze grondig drogen. We gaan ze doormidden snijden en de pitten verwijderen. Daarna snijden we ze in blokjes.
We serveren de venkelplakjes in de vorm van een ster op een rond bord. Hierop komt de gedroogde ham met de venkelreepjes en de blokjes nectarine.
We kruiden af met peper en zout en we druppelen er wat olijfolie over.
Afwerken doen we met de balsamicosaus.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/salade-met-venkel-necarines-en-gedroogde-ham.html