Groentepasta met Zongedroogde Kerstomaten
Auteur: 
Soort Recept: pasta,vegetarisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • 150g spelt of kamut spaghetti
  • een halve bussel groene asperges
  • een courgette
  • een halve rode ui
  • een klein teentje knoflook
  • Parmesan van het blok
  • 5 blaadjes verse salie
  • 2 takjes verse tijm
  • 10 zongedroogde kerstomaatjes
  • olijfolie om te bakken
  • olijfolie van topkwaliteit
Zo maak je het
  1. We spoelen de asperges en de courgette.
  2. We breken het harde uiteinde van de asperges en snijden ze in de lengte in flinterdunne linten. Je kan dit ook doen met een dunschiller, maar ik prefereer een scherp mes.
  3. Ik gebruik dan weer wel een dunschiller om linten te snijden van de courgette. We doen dat eveneens in de lengte en enkel van het buitenste deel, niet van het midden, waar de zaadjes zitten.
  4. De spaghetti mag al dente gekookt worden in ruim water. Laat daarna uitlekken, maar bewaar het kookvocht.
  5. De zongedroogde kerstomaten gaan we in stukjes snijden.
  6. De salie gaan we spoelen en fijnsnijden.
  7. De ui gaan we pellen en fijnsnipperen, waarna we hem aanfruiten in een beetje olijfolie.
  8. Als de ui glazig is voegen we asperges, courgette, tomaten, tijmblaadjes en salie toe en laten dat een vijftal minuutjes sudderen terwijl we af ten toe eens roeren.
  9. Daarna voegen we de pasta toe en kruiden we af met peper en zout.
  10. We overgieten de pasta met een drietal eetelepels olijfolie en we voegen wat van het pastakookvocht toe om de saus af te werken.
  11. Serveren doen we in kommetjes, met flink wat fijngeraspte Parmezaanse kaas.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/groentepasta-met-zongedroogde-kerstomaten.html