een handvol verse, zachte kruiden (basilicum, peterselie, bieslook...)
een handvol gemengde noten
3 tenen knoflook
125g buffelmozzarella
olijfolie van topkwaliteit
olijfolie om te bakken
sojasaus
Zo maak je het
Doe de quinoa in een zeef en spoel hem grondig.
Daarna doen we de korrels met twee kopjes water in een kom, samen met een scheutje olijfolie en de knoflook. Kook hem gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
De tomaten gaan we spoelen, drogen en halveren.
De olijven gaan we ontpitten en daarna gaan we er eens met het mes door.
We wassen de lente-uitjes en snijden ze in fijne ringetjes.
De kruiden gaan we van de steeltjes plukken, wassen, drogen en fijnsnijden.
We doen alles in een grote slakom, samen met de quinoa.
Daarna hakken we de noten grof en voegen die toe.
De mozzarella scheuren we in stukken en we zetten die onder de quinoasalade, samen met een scheut goede olijfolie, een klein beetje sojasaus en wat peper en zout.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/quinoa-met-kerstomaten-kruiden-en-mozzarella.html