Rucola salade met Perzik en Prosciutto
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • 100g rucola
  • 125g buffelmozzarella
  • 2 goed rijpe perziken
  • 50g lekkere prosciutto, zoals San Daniele (flinterdun gesneden)
  • olijfolie van topkwaliteit
  • een klein handje verse muntblaadjes
  • een citroen
Zo maak je het
  1. We spoelen de rucola en drogen hem in een slazwierder. Daarna doen we hem in een grote slakom.
  2. Scheur er de bol mozzarella in stukjes bij.
  3. De perziken gaan we ontdoen van het vel. Dat gaat vrij vlot als ze rijp zijn.
  4. Daarna gaan we ze in kwarten verdelen en de pit verwijderen. De kwarten mogen eveneens in de slakom.
  5. Spoel de muntblaadjes en voeg ook die toe.
  6. Doe een 3-tal eetlepels van je beste olijfolie over de salade, samen met een eetlepel citroensap en wat peper en zout. Zet alles goed door elkaar.
  7. Drapeer er tenslotte de prosciutto over en serveer in diepe borden.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/rucola-salade-met-perzik-en-prosciutto.html