Rucola salade met Perzik en Prosciutto
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd:
Totale Tijd:
Aantal Personen: 2
- 100g rucola
- 125g buffelmozzarella
- 2 goed rijpe perziken
- 50g lekkere prosciutto, zoals San Daniele (flinterdun gesneden)
- olijfolie van topkwaliteit
- een klein handje verse muntblaadjes
- een citroen
- We spoelen de rucola en drogen hem in een slazwierder. Daarna doen we hem in een grote slakom.
- Scheur er de bol mozzarella in stukjes bij.
- De perziken gaan we ontdoen van het vel. Dat gaat vrij vlot als ze rijp zijn.
- Daarna gaan we ze in kwarten verdelen en de pit verwijderen. De kwarten mogen eveneens in de slakom.
- Spoel de muntblaadjes en voeg ook die toe.
- Doe een 3-tal eetlepels van je beste olijfolie over de salade, samen met een eetlepel citroensap en wat peper en zout. Zet alles goed door elkaar.
- Drapeer er tenslotte de prosciutto over en serveer in diepe borden.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/rucola-salade-met-perzik-en-prosciutto.html
3.2.1251