Bladerdeegtaartjes met Gehakt en Pickles
Auteur: 
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2-3
 
Boodschappenlijstje
  • 2 pakken voorverpakt bladerdeeg (of zelfgemaakt)
  • 300g varkens-rundsgehakt van goede kwaliteit
  • 1kl gedroogde oregano
  • ½kl gedroogde Spaanse pepervlokken (pili-pili)
  • 1kl gemalen komijnzaadjes
  • cheddar van het blok
  • boter om in te vetten
  • 1 ei
  • 2 grote zoete aardappelen
  • olijfolie om te bakken
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200° C
  2. Doe de oregano, pili-pili en een halve koffielepel van de gemalen komijnzaadjes in een mengkom met het gehakt en zet het goed door elkaar. Plaats het gehakt daarna in de ijskast.
  3. Rol het bladerdeeg uit en verdeel het in stukjes van ongeveer 10cm x 10cm.
  4. Ik gebruikte individuele cupcakevormpjes uit metaal, maar vormpjes uit silicone lijken me handiger achteraf bekeken. Vet ze in met een beetje boter.
  5. Leg de stukjes bladerdeeg in de vormpjes. Druk ze niet te hard aan, want dan kost het achteraf ook weer meer moeite om ze eruit te krijgen. Laat het deeg overhangen, zodat we het straks kunnen dichtplooien.
  6. We plaatsen een laagje gehakt op de bodem.
  7. Hierop komt ongeveer een halve koffielepel pickles.
  8. Schaaf daarover met een fijne rasp wat cheddar.
  9. Top af met gehakt.
  10. Plooi het deeg dicht. Waar nodig kan je nog een overschotje van eerder gebruiken om alles mooi dicht te maken.
  11. Klop het ei los en strijk de bovenkant van de gebakjes er licht mee in.
  12. Schil de aardappelen en snij ze in dunne frietjes à la pommes allumettes.
  13. Vet een ovenplaat in met de olijfolie en spreidt de frietjes erover in een enkele laag. Strooi er een flinke snuf zout, peper en een halve koffielepel gemalen komijn over.
  14. Druppel er dan nog wat van de olijfolie over.
  15. De taartjes mogen samen met de frietjes een 30-tal minuten in de oven of tot ze goudbruin gebakken zijn. Hou beide goed in de gaten en haal ze er tijdig uit indien nodig.
Recipe by Le Gourmand Belge at http://www.legourmandbelge.be/bladerdeegtaartjes-met-gehakt-en-pickles.html