Linzensalade als Barbecue Bijgerecht
Auteur: 
Soort Recept: barbecue,salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • 100g groene linzen
  • 3dl groentebouillon
  • 1 kleine wortel
  • 1 takje verse tijm
  • 1 blaadje laurier
  • een handvol verse koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rijpe tomaat
  • je beste olijfolie
Zo maak je het
  1. Schraap de wortel en snij hem in blokjes.
  2. We spoelen de linzen onder stromend water en garen ze daarna in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg ook de wortelblokjes, de tijm en de laurier toe.
  3. Daarna gieten we de linzen af en spoelen ze nog eens na met koud water.
  4. Verwijder de tijm en de laurier en laat de linzen uitlekken.
  5. De tomaat gaan we wassen en in blokjes snijden.
  6. De lente-uitjes wassen we eveneens en we snijden ze in dunne ringetjes.
  7. Snij eens met je mes door de koriander. Die moet niet te fijn gesneden zijn, grof is goed.
  8. Als de linzen afgekoeld en uitgelekt zijn doen we er de tomatenblokjes, de lente-uitjes en de koriander bij. Zet alles goed door elkaar met een snufje peper, een weinig zout en een klein scheutje olijfolie.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/linzensalade-als-barbecue-bijgerecht.html