Quiche met Paprika en Pancetta
Auteur: 
Soort Recept: quiche
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2-3
 
Boodschappenlijstje
  • 1 pak bladerdeeg uit de winkel (kan je ook zelf maken, maar echt... wie doet dat?)
  • 125g buffelmozzarella
  • 150g flinterdun gesndeden pancetta
  • 1 rode paprika
  • 4 biologische eieren
  • 2dl soya room
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180° C hete lucht en haal het deeg uit de ijskast.
  2. We verwijderen de zaden en zaadlijsten uit de paprika en schillen hem. Daarna snijden we hem in reepjes.
  3. We kloppen de eieren op met de room en wat peper en zout. We moeten een luchtig, homogeen mengsel krijgen.
  4. Rol het deeg uit en leg het met papier en al in je taart- of quichevorm. Prik er wat gaatjes in met een vork.
  5. Het overhangende deeg mag blijven, want dat gaan we straks gewoon dichtplooien.
  6. Leg de paprika reepjes in de vorm en verdeel er de mozzarella en de pancetta over.
  7. Kieper het ei-roommengsel erbij en plooi de deegresten naar binnen.
  8. Steek de quiche 30 à 35 minuten in de oven of tot hij gaar is.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/quiche-met-paprika-en-pancetta.html