Quiche met Paprika en Pancetta
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: quiche
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Aantal Personen: 2-3
- 1 pak bladerdeeg uit de winkel (kan je ook zelf maken, maar echt... wie doet dat?)
- 125g buffelmozzarella
- 150g flinterdun gesndeden pancetta
- 1 rode paprika
- 4 biologische eieren
- 2dl soya room
- Verwarm de oven voor op 180° C hete lucht en haal het deeg uit de ijskast.
- We verwijderen de zaden en zaadlijsten uit de paprika en schillen hem. Daarna snijden we hem in reepjes.
- We kloppen de eieren op met de room en wat peper en zout. We moeten een luchtig, homogeen mengsel krijgen.
- Rol het deeg uit en leg het met papier en al in je taart- of quichevorm. Prik er wat gaatjes in met een vork.
- Het overhangende deeg mag blijven, want dat gaan we straks gewoon dichtplooien.
- Leg de paprika reepjes in de vorm en verdeel er de mozzarella en de pancetta over.
- Kieper het ei-roommengsel erbij en plooi de deegresten naar binnen.
- Steek de quiche 30 à 35 minuten in de oven of tot hij gaar is.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/quiche-met-paprika-en-pancetta.html
3.2.1255