Pittige Arrabbiata met Wodka
Auteur: 
Soort Recept: pasta,vegetarisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • 2 verse Spaanse pepers
  • olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes look
  • een klein bosje bladpeterselie
  • 2 ansjovisfilets
  • 500g gehakte tomaten
  • 2 shotglazen wodka
  • 250g volkoren spelt spaghetti
  • 1 bio citroen
Zo maak je het
  1. We wassen de pepers en prikken er gaatjes in vooraleer ze aan te bakken in een grote antikleefpan met wat olijfolie. Ze mogen een 5-tal minuten bakken.
  2. Ondertussen pellen we de look en snijden we hem in fijne plakjes. Die mogen dan bij de pepers, samen met de 2 ansjovisfilets.
  3. Spoel de peterselie en snij de steeltjes fijn. Hou de blaadjes apart nadat je er grof doorgehakt hebt. De steeltjes kieperen we in de pan.
  4. Roer alles eens door elkaar en laat nog even bakken, tot de look kleur krijgt. Laat hem zeker niet verbranden!
  5. Voeg dan de tomaten toe met wat peper en zout. Breng de boel tot aan het kookpunt, giet de wodka erbij en zet het vuur weer lager om de saus rustig te laten sudderen tot je pasta klaar is.
  6. Druk voorzichtig met een lepel of iets dergelijks op de pepers zodat ze alle yummy hotness afgeven aan de saus.
  7. Kook terwijl de pasta beetgaar.
  8. Als de spaghetti op punt is gieten we hem af en daarna meteen in de pan met saus.
  9. Roer alles goed door elkaar, doe er de peterselieblaadjes bij en de zeste en het sap van een halve citroen.
  10. De echte durvers kunnen de pepers eruit vissen, in stukjes hakken en door de saus roeren. Op eigen risico.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/pittige-arrabbiata-met-wodka.html