Crostini met Erwtenpuree en Gedroogde Ham
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: aperitiefhapje
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Aantal Personen: 4
- 300g diepvrieserwtjes
- 1 ciabatta om af te bakken
- 12 sneetjes flinterdun gesneden gedroogde ham (San Daniele, Serrano...)
- olijfolie voor salades
- enkele takjes verse munt
- een teentje knoflook
- Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Daarna verdelen we het brood in minstens 12 sneetjes. Ik snij ze meestal een halve à een centimeter dik.
- Die sneetjes mogen weer even op een bakplaat in de oven tot ze wat krokant zijn. Laat ze wel niet te ver bakken.
- Daarna wrijven we de bovenkant in met het teentje look, dat we gepeld en gehalveerd hebben.
- Besprenkel de toastjes met wat olijfolie.
- Blancheer de erwtjes in kokend water en laat ze uitlekken.
- Daarna mixen we ze tot een puree.
- Verdeel de puree over de crostini en werk af met een sneetje ham.
- Besprenkel met wat van je beste olijfolie en strooi er tenslotte nog wat gescheurde muntblaadjes over en zet op tafel.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/crostini-met-erwtenpuree-en-gedroogde-ham.html
3.2.1255