Crostini met Erwtenpuree en Gedroogde Ham
Auteur: 
Soort Recept: aperitiefhapje
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 4
 
Boodschappenlijstje
  • 300g diepvrieserwtjes
  • 1 ciabatta om af te bakken
  • 12 sneetjes flinterdun gesneden gedroogde ham (San Daniele, Serrano...)
  • olijfolie voor salades
  • enkele takjes verse munt
  • een teentje knoflook
Zo maak je het
  1. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Daarna verdelen we het brood in minstens 12 sneetjes. Ik snij ze meestal een halve à een centimeter dik.
  3. Die sneetjes mogen weer even op een bakplaat in de oven tot ze wat krokant zijn. Laat ze wel niet te ver bakken.
  4. Daarna wrijven we de bovenkant in met het teentje look, dat we gepeld en gehalveerd hebben.
  5. Besprenkel de toastjes met wat olijfolie.
  6. Blancheer de erwtjes in kokend water en laat ze uitlekken.
  7. Daarna mixen we ze tot een puree.
  8. Verdeel de puree over de crostini en werk af met een sneetje ham.
  9. Besprenkel met wat van je beste olijfolie en strooi er tenslotte nog wat gescheurde muntblaadjes over en zet op tafel.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/crostini-met-erwtenpuree-en-gedroogde-ham.html