Tortilla met 3 Kazen en Broccoli
Auteur: Le Gourmand Belge
Soort Recept: tortilla
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totale Tijd:
Aantal Personen: 2-3
- een stronk broccoli
- 6 eieren (bio)
- 10ml soya room
- 80g Roquefort
- 50g verse geitenkaas, natuur
- cheddar van het blok
- olijfolie om te bakken
- verse bieslook
- gedroogde tijm
- paprikapoeder
- Was de broccoli en verdeel in roosjes.
- Die blancheren we 4 minuten in kokend gezouten water. Laat ze goed uitlekken.
- De eieren gaan we loskloppen en we voegen al roerend de room toe.
- We kruiden met een halve koffielepel tijm, een koffielepel paprika, 2 eetlepels fijngesneden bieslook en peper en zout.
- We nemen een koekenpan en we verwarmen er op een matig vuur 2 eetlepels olijfolie in. Hierin kieperen we het eiermengsel.
- Verdeel de broccoliroosjes over de pan.
- We verbrokkelen ook de Roquefort en de geitenkaas over de tortilla.
- Tenslotte raspen we flink wat cheddar over het geheel.
- Laat zo een 12 à 15 minuten rustig bakken tot het ei gaar is.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/tortilla-met-3-kazen-en-broccoli.html
3.2.1255