Met Geitenkaas Gevulde Courgette
Auteur: 
Soort Recept: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • 2 courgettes
  • 150g geitenkaas, natuur, zonder korst
  • 75g zongedroogde kerstomaten
  • een handvol broodkruim
  • een paar takjes verse oregano
  • olijfolie om te bakken
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180° C hete lucht.
  2. We beginnen met de courgettes te wassen en ze daarna te ontdoen van het harde uiteinde. Vervolgens snijden we ze overlangs in twee waarna we de helften verdelen in 3 à 4 stukjes van minimum 5cm.
  3. We halen met behulp van een lepel de zaden eruit, waarna we de kuipjes bestrooien met zout. We laten ze omgedraaid uitlekken op een roostertje boven de wasbak.
  4. De zongedroogde tomaten snijden we in stukjes en die gaan we vermengen met de geitenkaas.
  5. We doen er het broodkruim bij en ongeveer twee theelepels gehakte oreganoblaadjes.
  6. Zet alles goed door elkaar met een vork en kruidt af met peper en zout.
  7. We wenden ons weer tot de courgettes, die we gaan droogdeppen met een velletje keukenpapier.
  8. We vullen de kuipjes met ons mengsel, waarna we ze in een ovenschotel leggen.
  9. Besprenkel met wat olijfolie en steek ze 15 à 20 minuten in de oven.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/met-geitenkaas-gevulde-courgette.html