Linzensalade met Feta
Auteur: 
Soort Recept: salade,vegetarisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • 100g feta
  • 150g linzen
  • ½ krop sla
  • ½ bosje radijzen
  • 2 geroosterde paprika's uit een bokaal
  • een klein handje zwarte olijven
  • olijfolie van topkwaliteit
  • goede balsamico
Zo maak je het
  1. We spoelen de linzen en we koken ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Daarna laten we ze uitlekken.
  2. We wassen en drogen de sla, waarna we hem verdelen over een slakom.
  3. De radijsjes gaan we schoonmaken en in dunne schijfjes snijden.
  4. We ontpitten de olijven en hakken er eens grof met ons mes door.
  5. De paprika's laten we uitlekken en we snijden ze dan in reepjes.
  6. We mengen de linzen, de radijsjes, de paprikareepjes en de olijven een beetje door elkaar en voegen ze toe aan de sla.
  7. We verbrokkelen de kaas erover.
  8. Mix in een potje 3el olijfolie en 1el balsamico met wat zout en peper. Verdeel dit over de salade vlak voor je gaat serveren.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/linzensalade-met-feta.html