Salade met Peren, Pancetta en Vijgen
Auteur: 
Soort Recept: salade
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • 4 verse, rijpe vijgen
  • 1 rijpe peer, doch niet té rijp
  • een handvol rucola
  • Parmezaanse kaas van het blok
  • 8 plakjes dun gesneden pancetta
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • balsamico van goede kwaliteit
  • biologische honing van een plaatselijke imker of agavesiroop
Zo maak je het
  1. We maken eerst onze dressing door 4 eetlepels olijfolie te mengen met 1 eetlepel balsamico en een koffielepel honing of agavesiroop. Doe er wat zout en peper bij en meng alles goed door elkaar tot een homogene vinaigrette. We zetten ze opzij.
  2. De vijgen gaan we wassen en drogen, net zoals de peer en de rucola. We snijden ze vervolgens in kwarten.
  3. We verwijderen het klokhuis van de peer en we snijden ze in heel dunne plakjes.
  4. Bak de plakjes pancetta krokant in een pan of in de oven. Laat ze erna even drogen op een velletje keukenpapier.
  5. Schik de rucola, de vijgen en de stukjes peer op een bord en druppel er de dressing over.
  6. Voeg de pancetta toe, rasp er enkele grote krullen Parmesan over en serveer.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/salade-met-peren-pancetta-en-vijgen.html