biologische honing van een plaatselijke imker of agavesiroop
Zo maak je het
We maken eerst onze dressing door 4 eetlepels olijfolie te mengen met 1 eetlepel balsamico en een koffielepel honing of agavesiroop. Doe er wat zout en peper bij en meng alles goed door elkaar tot een homogene vinaigrette. We zetten ze opzij.
De vijgen gaan we wassen en drogen, net zoals de peer en de rucola. We snijden ze vervolgens in kwarten.
We verwijderen het klokhuis van de peer en we snijden ze in heel dunne plakjes.
Bak de plakjes pancetta krokant in een pan of in de oven. Laat ze erna even drogen op een velletje keukenpapier.
Schik de rucola, de vijgen en de stukjes peer op een bord en druppel er de dressing over.
Voeg de pancetta toe, rasp er enkele grote krullen Parmesan over en serveer.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/salade-met-peren-pancetta-en-vijgen.html