Pladijs met Kokosmelk, Groene Kruiden en Tomaten
Auteur: 
Soort Recept: vis
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Aantal Personen: 2
 
Boodschappenlijstje
  • 400g witte visfilet, bvb. pladijs
  • 15 kleine trostomaten
  • 100ml kokosmelk
  • 2 limoenen
  • een grote bos groene kruiden: peterselie, basilicum, koriander etc.
  • 1 teentje look
  • olijolie om te bakken
  • 2 grote zoete aardappelen
  • gemalen komijn
  • gedroogde chili of pili-pili
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht.
  2. We mengen de kokosmelk met het sap van een limoen en wat olijfolie. We kruiden af met peper en zout en we persen er het teentje look bij.
  3. De kruiden gaan we wassen en we verwijderen de blaadjes van de steeltjes. Daarna snijden we ze fijn.
  4. De tomaten gaan we wassen en in helften verdelen.
  5. De zoete aardappelen mogen geschild worden, waarna we ze in frietjes snijden. We vermengen ze in een ovenvaste kom of schaal met een scheutje olijfolie, peper en zout, een halve koffielepel pili pili en een halve koeffielepel gemalen komijn.
  6. We spoelen onze vis onder de kraan, waarna we hem goed droogdeppen en eventueel nog wat opschonen.
  7. We leggen de helft van de vis op de bodem van een ovenschaal. Hierover strooien we de helft van de kruiden en we lepelen er dan wat van de saus over. Vervolgens terug vis, kruiden en dan de rest van de saus.
  8. Bovenaan leggen we dan de tomaten en eventueel nog wat plakjes limoen.
  9. Vis en frietjes mogen samen ongeveer 30 minuten in de oven. Hou de aardappelen in de gaten zodat ze niet verbranden.
Recipe by Le Gourmand Belge at https://www.legourmandbelge.be/pladijs-met-kokosmelk-groene-kruiden-en-tomaten.html