Gebakken Haloumi met Aubergine Salade

Gebakken Haloumi met Aubergine Salade

gebakken-haloumi-met-auberginesalade

De komende dagen gaan we weer zweten en dus trekken we voor het avondmaal best naar buiten.

Dit gerecht kan je zowel in je keuken, met pan en oven, als op je barbecue bereiden. Ideaal voor meatless mondays, veggie thursdays en what not. Vegetarisch dus en dat kan op eender welke dag.

Alvast smakelijk!

Gebakken Haloumi met Aubergine Salade
 
Auteur: 
Soort Recept: vegetarisch,barbecue
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 1 kleine, rijpe aubergine
  • 4 goed rijpe pruimtomaten
  • 50g zwarte olijven van goede kwaliteit
  • ½ bosje verse munt
  • olijfolie om te bakken
  • olijfolie van topkwaliteit
  • rodewijnazijn
  • 1kl gedroogde oregano
  • 200g haloumi
Zo maak je het
  1. Was en droog de aubergine. Snij ze daarna in dunne plakjes, bestrooi ze met zeezout en laat 20 minuten uitlekken in een vergiet.
  2. Droog de plakjes daarna af met wat keukenrol, zodat alle zout verwijderd wordt.
  3. Was en droog de tomaten. We snijden ze vervolgens in kwartjes en doen ze in een mengkom.
  4. Ontpit de olijven en doe ongeveer de helft bij de tomaten. Zet de andere helft even opzij.
  5. Was en droog de munt. Daarna gaan we de blaadjes in fijne reepjes snijden en eveneens bij de tomaten voegen.
  6. We maken vervolgens een dressing door de rest van de olijven in een mixbeker te mixen met 1el rodewijnazijn, 1kl gedroogde oregano, een snuf peper en zout en 6el goede olijfolie. Eventueel kan er nog wat extra olijfolie bij om het geheel wat aan te lengen of beter te kunnen mixen. Afkruiden is zoals steeds naar smaak.
  7. De aubergines gaan we grillen op de barbecue of in een grillpan. Eventueel kan dit ook in de oven onder de grill. We bestrijken de plakjes hiervoor met wat olijfolie en bakken ze ongeveer 2 minuten per kant.
  8. Daarna mogen ze bij de tomaten, samen met de dressing, waarna we de salade door elkaar mengen.
  9. De haloumi gaan we in dunne schijven snijden, waarna we hem eveneens grillen op de hete barbecue. Dit kan natuurlijk ook in de pan, zoals ik deed voor de foto. Grill hem langs beide kanten tot hij goudbruin is en wat begint te smelten.
  10. Serveer meteen met de tomaten-aubergine salade.

Dit gerecht is geïnspireerd op een recept van Gordon Ramsay, uit “World Kitchen” (2009)

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+