Gegratineerde Penne met Tomatensaus

Gegratineerde Penne met Tomatensaus

Gegratineerde Penne

Ik koop elke maand een hele stapel kook- en etenmagazines, maar ik kook er eigenlijk niet zó veel uit. Het is dan ook één van mijn voornemens voor 2011 om mijn boekjesverkwisting om te zetten in een nuttige investering. Traditioneel neem ik er een doordeweeks recept uit dat weinig moeite kost en snel klaar is. Dit maal is het niet anders, met deze gegratineerde ovenschotel met penne en tomatensaus. Wel erg lekker en helemaal zonder vlees, dus zeker geschikt voor donderdag veggiedag.

Voor 6 :

  • een gesnipperde ui
  • 3 fijngesneden teentjes look
  • 800g gepelde tomaten uit blik
  • 400g passata
  • 2el tomatenpuree
  • 2dl rode wijn
  • 150g gedroogde tomaten
  • 1el suiker
  • een half bosje basilicum
  • 100g pecorino
  • 100g mozarella
  • 500g penne (ik geef de voorkeur aan volkoren)
  • gedroogde oregano
  • cayennepeper

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de pasta beetgaar. Fruit terwijl de ui samen met de look in een beetje olie. Voeg er de tomaten aan toe, samen met de passata, de tomatenpuree, de rode wijn, suiker en oregano. Beetje peper en zout erbij en laat 20 minuten zachtjes sudderen terwijl je af en toe roert. Ga er dan eens door met een pureestamper of houten lepel om de tomaten te pletten en doe er de (zon)gedroogde tomaatjes en de gescheurde basilicum bij.

Meng de pasta met de helft van de saus en doe alles in een ingevette ovenschotel, waarna je dit overgiet met de rest van de saus. Leg er de plakjes mozarella op en bestrooi rijkelijk met geraspte pecorino.

Bak 20 minuten en smullen maar!

Uit de Libelle Lekker van januari 2011

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+