Gepaneerde Maatjes met Verse Tartaar en Komkommersalade

Gepaneerde Maatjes met Verse Tartaar en Komkommersalade

gepaneerde-maatjes-met-tartaar

Kreeg ik me daar onlangs een pakketje toegestuurd met allemaal potjes van Camp’s. Het was de bedoeling om met de pickles aan de slag te gaan en er een leuk receptje mee te maken. Uiteraard is dat iets dat ik niet afsla, maar wat dan met de andere potjes? Dat betrof ander lekkers zoals kappertjes, augurkjes op azijn en twee soorten mosterd. Ze kwamen van pas in dit heerlijke gerecht.

De kappertjes en de augurkjes gingen in mijn verse tartaarsaus. Die maak ik lekker grof, met het mes en niet met de mixer. Enkel zo krijg je de benodigde structuur.

De grove mosterd gebruikte ik voor de fantastisch lekkere maatjes. Sowieso is dit visje al een topper, maar met een mosterd-pankolaagje was het werkelijk om duimen en vingers bij af te likken.

Ik serveerde er een friszure komkommersalade bij met gemarineerde rode ui.

Zeker eens de moeite om te proberen. Je zal het je niet beklagen.

Alvast smakelijk!

gepaneerde-maatjes-met-tartaar11

 

gepaneerde-maatjes-met-tartaar10

 

gepaneerde-maatjes-met-tartaar9

 

gepaneerde-maatjes-met-tartaar8

 

gepaneerde-maatjes-met-tartaar7

 

gepaneerde-maatjes-met-tartaar6

 

gepaneerde-maatjes-met-tartaar5

 

gepaneerde-maatjes-met-tartaar3

 

gepaneerde-maatjes-met-tartaar2

 

Gepaneerde Maatjes met Verse Tartaar en Komkommersalade
 
Auteur: 
Soort Recept: vis
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • een kleine sjalot
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1el kleine augurkjes op azijn
  • 1el kappertjes
  • 2el verse peterselie
  • 2el verse bieslook
  • 3el mayonaise
  • 4 proper opgekuiste maatjes
  • 50g panko
  • 1 ei
  • 2el grove mosterd
  • olijfolie om te bakken
  • 1 komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 1 citroen
Zo maak je het
  1. We maken eerst de verse tartaar. Hiervoor nemen we de kruiden die we gaan spoelen en drogen, waarna we ze fijnsnijden.
  2. De sjalot gaan we pellen en fijnsnipperen. Doe hem samen met de kruiden in een kommetje.
  3. We hakken de uitgelekte kappertjes en augurkjes grof en voegen die toe aan de rest.
  4. De hardgekookte eieren gaan we pellen en met een vork pletten in het kommetje.
  5. We voegen de mayonaise toe, samen met wat peper en zout en roeren alles goed door elkaar.
  6. Zet voorlopig in de ijskast.
  7. We gaan aan de slag met de maatjes door de staart en het restje van de middengraat te verwijderen. We halen de filets van mekaar zodat we twee helften krijgen.
  8. Die bestrijken we aan de binnenzijde met de mosterd, waarna we ze weer op mekaar leggen.
  9. We maken dan twee bordjes klaar om te paneren: eentje met losgeklopt ei en eentje met panko. Daar halen we de maatjes door, waarna we ze afgedekt in de ijskast zetten.
  10. De komkommer gaan we schillen en in zo dun mogelijke schijfjes snijden.
  11. We doen hetzelfde met de rode ui en doen ze samen in een kom.
  12. Hierover strooien we zout en peper waarna we er een flinke kneep van de citroen over persen. Dit mag 10 minuten marineren terwijl we de maatjes bakken.
  13. Dat doen we in een antikleefpan met een flinke scheut olijfolie, op een matig tot hoog vuur. Ze moeten krokant en lekker goudbruin zijn.
  14. Serveer ze op bord met wat van de komkommersalade en enkele quenelles van de tartaar.

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+