Graantjessalade met Entrecote en Augurkjesdressing

Graantjessalade met Entrecote en Augurkjesdressing

Graantjessalade met Entrecote en Augurkjesdressing

Dit receptje bleek een geweldige meevaller. Weliswaar een klein beetje werk en het duurt eventjes, maar toch zeker de moeite om eens te proberen. De graantjes zijn in feite voorgekookte tarwekorrels van het merk Ebly, wat je in de meeste supermarkten kan krijgen en dat eten we niet elke dag, dus da’s weer goed voor de afwisseling!

Voor 4, klaar in 35 minuten :

  • 500g kerstomaatjes
  • extra vierge olijfolie
  • 250g Ebly (of Tarly)
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 el rodewijnazijn van goede kwaliteit
  • 150g zure augurkjes, in fijne blokjes
  • 200g verse peultjes
  • 1 krop sla
  • 3 kleine uien, in ringen
  • 500g topkwaliteit entrecote, op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 175° C. Schep de kerstomaatjes in een platte ovenschotel om met een scheutje olijfolie en bestrooi ze met zeezout. Zet ze 20 minuten in het midden van de oven.

Kook de graantjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm.

Marineer de sjalotten 5 minuten in de wijnazijn. Roer er dan de augurkjes en 4 el olijfolie onder en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de peulen schuin in drieën en kook ze beetgaar in een paar minuten in ruim water met wat zout.

Maak de sla schoon en snij of scheur hem in grote stukken. Verdeel de parten over de borden.

Verhit een grillpan goed heet voor en doe er de uiringen in met een scheutje olie. Rooster ze goudbruin en krokant.

Als de Ebly bijna gaar is, is het tijd om aan de entrecote te denken. Verhit een grillpan voor en rooster het vlees kort aan beide kanten mooi bruin. Zorg er wel voor dat het nog rood/rosé is vanbinnen. Snijd het vervolgens dwars op de draadrichting in dunnen plakjes.

Schep de graantjes, peulen en dressing door elkaar en breng op smaak met peper van de molen en zout. Dresseer het geheel op en naast de sla. Verdeel vervolgens het vlees en de uiringen over de rest van de sla en het bord. Serveer met de tomaatjes.

Uit Delicious NL van juli 2011

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+