Groene Gehakte Salade met Avocado

Groene Gehakte Salade met Avocado

groene gehakte salade voor elke dag

Ik ben een echte salade fan en ik grijp vaak terug naar de recepten van Jamie Oliver, die uitblinkt in deze discipline. In dit soort gehakte salades kan je bovendien ook al je frustratie van de dag kwijt door eens goed door te hakken! Een scherp mes is aangeraden.

Voor 2, klaar in 30 minuten :

  • 4 lente-uitjes
  • een halve komkommer, geschild
  • een handje basilicumblaadjes
  • 3 rijpe avocado’s
  • een krop sla
  • een bakje tuinkers
  • 50g cheddar van het blok
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • rodewijnazijn van goede kwaliteit
  • 2 kl mosterd

Was en droog de sla en de lente-uitjes, neem een grote plank en ga eerst aan de slag met de harde groenten. Snij de lente-uien in ringetjes en de komkommer in plakjes. Snij de basilicum in reepjes en schuif alles naar het midden van de plank om het samen goed door elkaar te hakken.

Halveer de avocado’s, haal de pitten eruit en schep het vruchtvlees uit de schil. Leg ze bij op de plank, samen met de slablaadjes, en de tuinkers. Verklein die berg even door er snel door te hakken, verbrokkel er vervolgens de kaas over en ga lustig door met hakken. Je beslist zelf over de uiteindelijke structuur van de salade, maar ik heb hem niet graag té fijn gehakt. Het mag ook geen salsa worden, natuurlijk.

Als je klaar bent met hakken, maak je een kuiltje in het midden van de salade en daarin sprenkel je 6 el olijfolie, 2 el azijn en de mosterd naar smaak, samen met een snufje zout en wat peper van de molen. Meng alles goed door elkaar, schep in diepe borden en serveer met een dikke toast boeren- of andere donker brood met boter.

Uit Jamie’s Kookrevolutie

Leave a reply