Kip Maryland

Kip Maryland

kip-Maryland

Deze makkelijke versie van de klassieker is een favoriet des huizes. Alle ingrediënten gaan in een ovenschotel en worden samen gegaard. Weinig werk en superlekker.

De aanwezigheid van bananen kan wel eens een wenkbrauw doen fronsen, zoals ook bij mezelf toen ik het de eerste keer maakte, maar dat is nergens voor nodig. Gewoon proberen.

Alvast smakelijk!

Kip Maryland
 
Auteur: 
Soort Recept: ovenschotel
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 2 kipfilets van biologische kweek
  • een bokaal zoete maïs (+/-350g)
  • 400g cannellinibonen of witte bonen
  • 1 banaan
  • een glas droge witte wijn
  • 2dl soya room
  • 8 sneetjes gerookt spek, dun gesneden
Zo maak je het
  1. We verwarmen de oven voor op 210° C hete lucht.
  2. Doe de maïs en de bonen in een vergiet en spoel ze goed. Laat daarna uitlekken.
  3. We nemen de kipfilets en we maken er met een scherp mes zijdelings een sneetje in zodat we ze kunnen openklappen. In de ruimte die ontstaat steken we een halve banaan en we plooien de filet terug dicht.
  4. We kruiden de kip met peper en zout.
  5. De maïs en de bonen mogen in een ovenschotel. Hierop leggen we de kipfilets met de banaan naar beneden.
  6. Voeg room en wijn toe, zonder de kipfilets te raken met het vocht.
  7. Daarna beleggen we de kip met de sneetjes bacon. Zorg ervoor dat quasi de hele filet bedekt is.
  8. Dit gaat een 35-tal minuten de oven in of tot het spek krokant gebakken is.

Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit Jamie’s Dinners (2004) van Jamie Oliver.

Leave a reply