Kip met Geroerbakte Ui en Sjalot

Kip met Geroerbakte Ui en Sjalot

Als ik aan Indisch eten denk, denk ik direct aan geurige curry’s met heerlijk naan en lekkere gebakken rijst. De Indische keuken is echter veel meer dan dat cliché. En dat het ook niet altijd pikant hoeft te zijn bewijst dit makkelijke gerecht vol interessante smaken.

Kip met Geroerbakte Ui en Sjalot
 
Auteur: 
Soort Recept: Indisch
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • 2 biologische kippenfilets, zonder vel
  • een halve citroen
  • olijfolie om te bakken
  • 1 middelgrote ui
  • 1el geraspte gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1tl korianderzaad
  • 1kl komijnzaad
  • 1kl kurkumapoeder
  • 1kl pili pili
  • 400g tomatenstukjes uit blik
  • 4-5 kleine sjalotjes
  • ½kl garam masala
  • verse munt
  • een groene chilipeper
  • verse koriander
  • 100g basmati
Zo maak je het
  1. We gaan de kip mengen met het sap van een halve citroen. Roer goed door elkaar en zorg ervoor dat elk stukje in aanraking komt met het sap. Zet de kip dan afgedekt 30 minuten in de ijskast om te marineren.
  2. De uien en sjalotjes gaan we pellen. De uien mogen fijngesnipperd worden, de sjalotten laten we heel. Ook de look gaan we pellen en snipperen.
  3. In de wok gaan we wat olijfolie verwarmen op een matig vuurtje. Hierin bakken we uien, gember en look tot ze een gouden kleurtje krijgen. Dat duurt een kleine 8 à 10 minuten.
  4. We nemen ondertussen een vijzel en doen er de korianderzaadjes, de komijn, de kurkuma en de pili pili in. We malen alles tot een poeder en dat mag bij het uimengsel als dat een kleurtje begint te krijgen.
  5. Roer alles in de wok eens goed door elkaar en laat nog een minuutje bakken.
  6. Dan mogen de tomaten erbij en we brengen het geheel al roerend rustig aan de kook.
  7. De kip mag er dan bij en we brengen het geheel aan de kook. Het vuur mag dan lager en met het deksel op de pan gaan we het boeltje 15 minuten laten sudderen. Vergeet niet af en toe eens te kijken en te roeren.
  8. Zet een pan kokend water op en gaar er de basmati in volgens aanwijzingen op de verpakking.
  9. Ondertussen gaan we in een antikleefpan een beetje olie verwarmen en hierin de sjalotjes en de in grote stukken gesneden peper bakken.
  10. Als ze lichtbruin zijn mag de garam masala erdoor en mag het mengsel bij de kip.
  11. We laten de saus nog wat indikken op een hoger vuurtje, als dat nodig is.
  12. Snij nog wat blaadjes munt in reepjes, samen met wat koriander en voeg dit op het laatste moment toe aan het gerecht.
  13. We serveren dit in kommetjes met een beetje basmati.

Geïnspireerd door een gerecht uit “De Regionale Keuken van India”

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+