Kipsalade met Mangoconfijt

Kipsalade met Mangoconfijt

Kipsalade met Mangochutney

Niet zo lang geleden maakte ik een lekkere mangokip met bonen, waar de mangoconfijt een ware ontdekking bleek. Je koopt het in een potje en het is werkelijk perfect als basis voor een heerlijk sausje bij een stukje kip. Toen ik dit receptje zag staan was ik er dan ook snel bij om het uit te proberen. Het originele recept praat over mangochutney, maar confijt doet het prima. Ik koop het bij Colruyt, waar ze het stockeren van een goed merk.

Voor 4, klaar in 25 minuten :

  • 4 kipfilets
  • 2 el olijfolie om te bakken
  • 2 el olijfolie van topkwaliteit
  • 1 zakje waterkers
  • 1 komkommer
  • 1 el citroensap
  • 2 el mangoconfijt (of mangochutney)
  • 1 el zacht kerriepoeder
  • 2 el amandelschilfers

Bestrijk de kipfilets met een mengeling van 1 el olijfolie, kerriepoeder, peper en zout. Bak ze vervolgens 5 tot 6 minuten aan elke kant in de rest van de olie.

Schil de komkommer, halveer hem en schraap de pitjes eruit. Verdeel de helften in staafjes. Spoel en droog de waterkers.

Rooster terwijl de amandelschilfers in een koekenpan, zonder vetstof. Hou ze in de gaten, zodat ze niet verbranden.

Meng de mangoconfijt met het citroensap en de extra vierge olijfolie in een kom. Doe er de staafjes komkommer bij en schep goed om.

Verdeel alles over de borden. Snij de kip in niet al te fijne plakken en leg ze bij de sla. Werk af met de amandelschilfers, eventueel een schepje puree en schenk er een frisse Sauvignon bij.

Uit Libelle Lekker van juli 2011

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+