Lauwe Salade met Geroosterde Pompoen, Sjalotjes en Feta

Lauwe Salade met Geroosterde Pompoen, Sjalotjes en Feta

De lente is momenteel ver te zoeken, maar dat kan ons niet tegenhouden om al een lekkere salade op het menu te zetten. Weliswaar een winterse variant, maar dat smaakt eens zo lekker op een gure dag.

Dit is een gerecht met flink wat smaakmakers, maar dat houdt het niet tegen om een harmonieus geheel te vormen. Zuur, zoet, crunch, smeuïg: het zit er allemaal in. Probeer hem zeker eens uit, nu er in de supermarkten te lande nog altijd flink wat butternut en andere pompoenen te krijgen zijn.

Alvast smakelijk!

Lauwe Salade met Geroosterde Pompoen, Sjalotjes en Feta
 
Auteur: 
Soort Recept: vegetarisch, voedselzandloper
Voorbereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totale Tijd: 
Boodschappenlijstje
  • olijfolie voor salades
  • goede balsamico
  • zoete soja saus
  • 300g kleine sjalotjes
  • 2 rode pepertjes
  • 1 kleine butternut
  • een paar takjes verse tijm
  • een paar takjes verse bladpeterselie
  • 1 teentje look
  • 50g walnotenpitten
  • 150g feta
Zo maak je het
  1. Verwarm de oven voor op 200° C, hete lucht.
  2. We maken een dressing door in een potje 3el olijfolie, 1el balsamico en 1el zoete sojasaus los te kloppen met een snufje peper en zout.
  3. De sjalotjes gaan we pellen. We laten ze heel.
  4. We nemen een pepertje en snijden die middendoor. Die stukjes mogen dan, samen met de sjalotten, in een ovenschaal. We doen er de dressing over en husselen alles goed door elkaar.
  5. Zet de schotel 15 minuten in de oven. Schep halverwege de braadtijd eens om.
  6. Ondertussen snijden we de pompoen in twee en verwijderen we de pitten. De helften snijden we vervolgens in vieren en we schillen ze met een dunschiller. Snij alles daarna in blokjes.
  7. Die mogen bij de sjalotjes en de peper. We scheppen alles eens goed om en dit mag 30 minuten in de oven. Zet alles eens door elkaar na een kwartiertje.
  8. Na de kooktijd nemen we de schotel uit de oven, we roeren er de afgeritste tijmblaadjes door en we zetten hem wat opzij om af te koelen.
  9. We gaan ondertussen de peterselieblaadjes verwijderen van de steeltjes en ze spoelen. Daarna gaan we de blaadjes fijn snijden.
  10. De look gaan we pellen en snipperen. Daarna mengen we hem met de peterselie.
  11. De walnoten gaan we klein hakken en die voegen we bij het peterseliemengsel.
  12. De andere chili peper gaan we doormidden snijden en we verwijderen de pitjes. We snijden hem in dunne reepjes en voegen die toe aan de peterselie.
  13. Het mengsel mag dan bij de lauwe groenten.
  14. Proef even en breng eventueel nog wat op smaak met extra peper en zout of wat balsamico.
  15. Als het goed is mag de feta erover verkruimeld worden en dan is het klaar.

 

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+