Limoncello Panna Cotta met Coulis van Kersen

Limoncello Panna Cotta met Coulis van Kersen

Limoncello Panna Cotta

 

Dit recept had ik al eerder geprobeerd en goedgekeurd. Toen was het wel in de vorm van een verrine bij de koffie. Nu wilde ik het eens uittesten als volwaardig dessert en ook dat beviel, hoewel ik toch de voorkeur geef aan een kleinere hoeveelheid.

Voor 6, klaar in 15 minuten (+ opstijven in de ijskast) :

  • 3 grote blaadjes gelatine
  • 250ml water
  • 250ml volle melk
  • 250ml volle room
  • 90ml limoncello
  • 250g ontpitte kersen uit een bokaal
  • 40ml citroensap
  • 30g + 45g suiker

Panna Cotta

Week de gelatine in koud water.

Verwarm de melk, room en suiker tot er zich kleine luchtbelletjes vormen aan het oppervlak. Giet er dan de limoncello bij en roer alles goed door elkaar.

Haal van het vuur en roer er de gelatineblaadjes bij, tot die volledig zijn opgelost.

Giet het mengsel in individuele glaasjes of kommetjes en zet enkele uren in de ijskast om op te stijven.

Coulis

Verwarm de kersen met 45g suiker en het citroensap tot de suiker is opgelost.

Mix alles tot een gladde puree.

Zet in de ijskast om af te koelen, maar haal het er 15 minuten voor serveren uit om wat op temperatuur te komen.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+