Meloensalade met Kip en Avocado

Meloensalade met Kip en Avocado

meloensalade met kip en avocado

De culinaire magazines vliegen ons rond de oren in deze tijden van gastronomische hoogconjunctuur en uiteraard koop ik die gewoon allemaal zonder nadenken. De buitenlandse boekjes blijven wel liggen voor de Belgische en ik beleef veel plezier aan een magazine zoals Libelle Lekker. De “New Kid on the Block” is de gedrukte versie van televisiezender Njam! Dat uitroepteken hoort bij de naam, maar dat terzijde.

Na een grondige leesbeurt en enkele interessante artikels was het tijd om een receptje te kiezen dat we eens zouden maken. Het tweemaandelijkse “kookmagazine met Feeling” bundelt achteraan een een veertigtal recepten voor elke dag, zoals de Libelle Lekker. Bij de concurrentie is dat een leuke bron voor inspiratie en afwisseling, dus koos ik hier een salade uit. Het resultaat was snel, kleurrijk én lekker. Dat smaakt naar meer!

Voor 4, klaar in 20 minuten

  • 1 kipfilet van 400g
  • 1 zakje waterkers
  • 1/2 meloen in blokjes
  • 2 avocado’s in blokjes gesneden
  • 1 teentje look
  • 1 tl mosterd
  • 1 limoen
  • 1 tl honing
  • 1 el goede olijfolie
  • 1 el gehakte pistachenoten

We starten met de dressing: meng in een potje de geperste look met de mosterd, het sap van de limoen, de honing en de olie. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Voor een salade moet de dressing in het potje altijd een beetje zuurder zijn dan je zou willen. Eenmaal aangemaakt is het dan perfect!

Kruid de kip en bak ze in olijfolie en/of wat boter. Meng terwijl in een grote slakom de waterkers, avocado’s, en meloen. Maak de salade aan met de vinaigrette en serveer in diepe borden. Schik de kip errover en werk af met de gehakte pistachenoten. Lekker met donker brood en een glas frisse witte wijn.

 

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+