Oosterse Kip met Sojascheuten

Oosterse Kip met Sojascheuten

oosterse kip met sojascheuten

Ik kook de laatste weken nogal regelmatig uit de achtersectie van de Libelle Lekker en het resultaat valt vaak erg goed mee. De gerechtjes die ik kies zijn meestal snel klaar en voorzien van veel groenten, zeker als je de Oosterse kant op gaat, iets wat ik ten andere ook meer en meer doe. Ook deze kip met sojascheuten en paprika mocht er best wezen.

Voor 4 en klaar in 30 minuten :

  • 4 kipfilets
  • 1tl bloem
  • 250g sojascheuten
  • 2 stengels bleekselder
  • 2 rode paprika’s
  • 2 lente-uitjes
  • 2el sojasaus
  • 1dl kippenbouillon
  • 2el maïsolie

Snij de kipfilets in reepjes, kruid ze met peper en zout en bestuif ze met bloem. Spoel de sojascheuten en snij de selder en de lente-uitjes in stukjes.  Schil de paprika en snij ze in reepjes.

Roerbak de kip een paar minuten in hete olie. Doe er vervolgens de selder, de paprika en het wit van de lente-uitjes bij. Wok dit nog 2 minuten en schenk er dan de bouillon bij. Laat vervolgens 5 minuten sudderen, tot de selder en de parika’s gaar zijn. Voeg er dan de sojascheuten en de sojasaus aan toe. Kruid nog bij met peper en zout en laat nog 5 minuten doorwarmen. Werk af met het groen van de uitjes en serveer met rijst.

 

Gerelateerde Artikels

About 

Voor meer info over mezelf en mijn sites, bezoek Kristof Verheyden op Google+