Paprikasoep met Room

Paprikasoep met Room

Paprikasoep met Room

We moeten een kat een kat durven noemen en dus zeggen we dat de zomer gedaan is. Ook al hebben we nu nog een kleine Indian Summer, de herfst is begonnen en dus ruilen we de salades weer voor de soepjes. En dat is met volle overgave!

Elk jaar probeer ik er een aantal nieuwe en ik houd ook vast aan mijn “klassiekers” waarvan ik steevast een hele grote ketel maak voor in de vriezer. Zo hebben we elke dag een beetje soep als we dat willen. En reken maar dat die er vlot ingaat.

Deze soep is er eentje van mijn gekende voltreffers. Ik maak ze dus niet meer dan 2 à 3 keer op een jaar, maar ik maak er telkens meer dan 5 liter van door de ingrediënten te vermenigvuldigen. Handig, gezond en lekker.

Voor 4, klaar in 45 minuten :

  • 1 grote, rode paprika
  • 400g gepelde tomaten uit blik
  • 2 uien
  • 1l kippenbouillon
  • 3 el verse geitenkaas, vermengd met 2 el fijngesnipperd bieslook (wel niet mee invriezen!)
  • 40g voorgekookte tarwegraantjes (bvb. Ebly)
  • 1 el boter
  • 1/2 el bloem
  • 5 el lichte room
  • verse bieslook

Hak de uien grof, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij hem in stukjes. Meng de geitenkaas met de bieslook en de room en zet in de ijskast, voor de afwerking. Snipper het bieslook fijn.

Smelt 1 el boter in een grote kookpot, voeg de uien en de paprika toe en laat ze 3 minuten stoven. Bestrooi met de bloem en meng goed door.

Voeg de gepelde tomaten toe en de kippenbouillon. Breng alles aan de kook, dek af en laat 25 minuten garen op lager vuur.

Mix de soep heel fijn en voeg dan de voorgekookte graantjes toe. Laat de soep daarna nog 10 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met een goede draai van de pepermolen en zout.

Serveer de soep in kommetjes met een royale eetlepel van het geitenkaas-roommengsel en werk af met fijngesnipperde bieslook.

Uit “Lekker Soep”, van Colruyt

 

Leave a reply